Update

December 2020

Butler’s Wharf Riverside Trust is pleased to announce the results of the competition we hosted in partnership with London Festival of Architecture, ‘Reimagining Butler’s Wharf.’


The winning concept is ‘The Tide Line’ by the team of Ludwig Willis Architects with Structure Workshop and Howard Miller Landscape and Design. The design was inspired by ‘the edge of the River Thames at Butler’s Wharf, where layers of ecology,

history and access are revealed and concealed by the daily rhythms of the tide.’ 

You can read more about the winning design here

We are so grateful to everyone who participated in this process, including our colleagues at LFA, our thoughtful and hard-working jury, the superb teams who submitted creative ideas for how we might reimagine the jetty, Southwark Council’s Cleaner Greener Safer programme and the many members of the public who have shared their feedback with us since we started this campaign. 

In the months ahead, the project will move into its next phases as the Trust seeks to fulfill its mission to “To protect, enhance and preserve Butler’s Wharf Riverside in the interests of all its users.” 

Throughout this process, we will continue to keep you updated on our progress here on our website and our social media channels as well as by email. 

Thank you for your support for this effort.

 

©2019 by Butler's Wharf Riverside Trust. Proudly created with Wix.com